Uit de kansarmoede-index van kind en gezin blijkt dat bijna 14% van de Herentalse kinderen en jongeren in armoede opgroeit.

Het bestuur van Vooruit Herentals vindt dat onaanvaardbaar en besluit een concrete actie te voeren.

'Op 12 augustus vindt u ons op de vrijdagse markt, waar we bruikbaar schoolgerief inzamelen', zegt Martine Moriau van Vooruit.

Liese Bergen (voorzitter Vooruit): "Als leerkracht zie ik het elk jaar opnieuw. In mijn klas zitten leerlingen met fonkelnieuwe boekentassen en mappen volgens de laatste mode. Maar ik zie evengoed jongeren die starten zonder materiaal, omdat de aankoop van die zaken steeds duurder wordt. Van bij de start hinken deze jongeren achterop. Dat kan toch niet in een welvarend land als België!"

Martine Moriau (secretaris Vooruit) : "Na onze succesvolle actie waarbij we winterjassen inzamelden, willen we deze keer ons steentje bijdragen om de schoolfactuur betaalbaar te maken.

Wie bruikbaar schoolmateriaal heeft (boekentassen, zwemzakken, pennenzakken, enz.) mag ze op 12 augustus tussen 09u00 en 12u00 naar de vrijdagse markt (kruispunt Koppelandstraat en Zandstraat) brengen. Wij, de leden van Vooruit, zorgen ervoor dat ze bij de juiste mensen terecht komen, in samenwerking met een lokale armoede-organisatie."  Foto rr/ Liese Bergen.